Recenzja książki: Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie - Alain Ducasse, Christophe Saintagne, Paule Neyrat - Reporter-24.pl
Wiadomości
wszystkie

Recenzja książki: Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie - Alain Ducasse, Christophe Saintagne, Paule Neyrat

Na naszej stronie zapoznacie się Państwo z częścią recenzji, całość jest dostępna na stronie lubimyczytac.pl


Jeżeli ktoś z naszych czytelników chciałby zamieścić własną recenzję z przeczytanej książki, to oczywiście serdecznie zapraszamy do współpracy

Nasze recenzje filmowe w kolejności alfabetycznej


Jesteś tym, co jesz

Jestem z tych, co to uwielbiają jeść, ale nienawidzą gotować. Pasjami oglądam programy kulinarne, namiętnie gromadzę książki kucharskie, ale jak próbuję ugotować coś nowego, to to ani nie wygląda tak jak powinno, ani nie smakuje. A to za trudne, a to nie mam jakiegoś składnika, a to coś mi nie odpowiada, bo jeżeli chodzi o jedzenie to również mam swoje dziwactwa. Trafiłam jednak na książkę, dzięki której wkrótce to wszystko może się zmienić.

Alain Ducasse uznawany jest za najlepszego kucharza na świecie, który trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a łącznie na swoim koncie ma ich aż dwadzieścia jeden. Podczas, gdy niektórzy pracują całe życie na otrzymanie jednej gwiazdki, on jest absolutnym rekordzistą. Jego kulinarne motto to „naturalnie, prosto, zdrowo, smacznie” – propaguje gotowanie z naturalnych sezonowych składników, odpowiedzialne i świadome. Podobną zasadę wyznają Christophe Saintagne, były szef kuchni w restauracjach Ducasse’a oraz Paule Neyrat, dietetyczka. We troje(Dalej)